O Nas

Oblikovanje prihodnosti kmetijstva

Smo pionirsko podjetje za kmetijsko tehnologijo, ustanovljeno leta 2022, s ciljem oblikovanja prihodnosti zdravega in trajnostnega kmetijstva v središču mest. Z proizvodnjo aeroponskih vertikalnih kmetij potiskamo meje kmetijstva in ponujamo inovativne rešitve onkraj tradicionalnih metod. Naša pot se je začela z željo po preoblikovanju mesta kmetijstva v sodobnem svetu ter po dostopnejši, okolju prijazni in učinkoviti pridelavi hrane.

Naša vizija

V Organicho sanjamo veliko, tudi na omejenih kvadratnih metrih. Naša vizija je ustvariti izjemno učinkovite kmetije v središčih mest in gosto naseljenih območjih z minimalnimi stroški vode, energije in dela, kar omogoča zdravo kmetijstvo. Ta vizija odraža našo zavezanost k ustvarjanju bolj trajnostnega sveta za prihodnje generacije.

Naša misija

Naša misija je revolucionirati pridelavo hrane v mestih in drugih gosto naseljenih območjih z uporabo brezprstnih kmetijskih metod. Naši aeroponski sistemi ohranjajo korenine rastlin v zraku in neposredno dovajajo hranilne raztopine koreninam, kar maksimizira učinkovitost vode in hranil. S tem pristopom presegamo omejitve tradicionalnega kmetijstva ter dosegamo višje donose ob manjši porabi vode in energije.

Naše vrednote

Pri Organicho naše osnovne vrednote oblikujejo naše poslovanje:

Trajnost: Varujemo prihodnost z rešitvami, ki zmanjšujejo okoljski vpliv ter varčujejo z vodo in energijo.

Inovacije: Razvijamo revolucionarne rešitve v kmetijstvu s pomočjo tehnologije in inovacij.

Prispevek skupnosti: Želimo ustvariti pozitivne spremembe v mestih s povečevanjem dostopa do zdrave in sveže hrane.

Dostopnost: Trudimo se omogočiti dostop do kmetijstva s sistemi, ki omogočajo vsakomur, da goji lastno hrano.

Kakovost in zanesljivost: Zavezani smo ohranjanju najvišjih standardov kakovosti pri naših izdelkih in storitvah.

Naša zgodba

Zgodba Organicho se je začela z gorečim prepričanjem naših ustanoviteljev v zagotavljanje varnosti hrane in dostopnosti v mestih. V svetu, kjer se prebivalstvo hitro povečuje, kmetijske površine pa se zmanjšujejo, so tradicionalne kmetijske metode premalo učinkovite. Da bi se spopadli s tem izzivom, smo se odločili, da kmetijstvo pripeljemo v jedro mest.

Od samega začetka smo delali na raziskovanju potenciala aeroponskih sistemov in jih naredili učinkovite in ekonomične. Danes naši vertikalni kmetijski stolpiči s aeroponsko tehnologijo kažejo, da lahko zeleni prostori in sveži pridelki uspevajo tudi v najzahtevnejših urbanih okoljih.

Naša tehnologija in rešitve

Naša aeroponska tehnologija suspendira korenine rastlin v zraku in hranila ter vodo dostavlja neposredno s pršenjem. Ta proces porabi 95% manj vode v primerjavi s tradicionalnim kmetovanjem v tleh in zahteva bistveno manj prostora. Omogoča visoko učinkovitost kmetovanja tudi na ozkih površinah ter spodbuja trajnostno pridelavo hrane v urbanih območjih.

Pri Organicho ponujamo naslednje inovativne rešitve:

Sistemi vertikalnih stolpov: Sistemi, ki omogočajo vertikalno izrabo prostora in maksimirajo učinkovitost na omejenih površinah.

Aeroponska tehnologija gojenja: Metoda gojenja brez zemlje, ki spodbuja hitrejšo rast rastlin in večje donose.

Pametni sistemi upravljanja kmetij: Napredni senzorji in programska oprema za spremljanje, nadzor in optimizacijo polj.

Naša prihodnja perspektiva

Organicho se zavezuje, da ne oblikuje le današnjega kmetijstva, ampak vpliva tudi na kmetijstvo prihodnosti. Z razvitimi sistemi in tehnologijami si prizadevamo ustvariti svet, kjer lahko vsakdo goji svojo hrano. Naš cilj je prispevati k bolj trajnostni in zdravi prihodnosti s kmetovanjem v središču mest.

Pridružite se nam na tej vznemirljivi poti, da skupaj gradimo prihodnost kmetijstva. Trudimo se zagotoviti, da bo imel vsakdo, kjerkoli dostop do zdrave in sveže hrane, in vabimo vas, da postanete del te vizije.